Miliki 3 Buah Buku Istimewa dengan Hanya RM 70! sahaja termasuk Pos.

Miliki 3 Buah Buku Istimewa dengan Hanya RM 70! sahaja termasuk Pos.

Tuesday, July 24, 2012

Bestnya..Oh My English! (part 2)
Wanie7:30 AM 0 comments


Jom kita kenali antara pelakon dalam Oh My English !

Adibah Noor sebagai Puan Hajar
Bertemu Puan Hajar, guru besar paling 'cool'. Sesiapa pun yang boleh meminta bantuan beliau! Beliau disayangi oleh semua di SMK Ayer Dalam kerana sifat bijaksana dan tenang. Beliau percaya bahawa pendidikan tidak sepatutnya datang daripada buku teks semata-mata tetapi pembelajaran praktikal juga. Dia sentiasa menggalakkan pelajar untuk membangunkan cinta mereka untuk belajar.


Harun Salim Bachik sebagai Encik Mohd. Salleh
Selaku Penolong Guru Besar, Encik Mohd. Salleh amat dikenali dengan sifat beliau yang tegas dan garang di kalangan pelajar-pelajar SMK Ayer Dalam. Beliau mempunyai impian untuk menjadi Guru Besar suatu hari nanti. Moto hidupnya ialah "Jangan banyak fikir, nanti jadi gila!". 

Zain Saidin sebagai  Sir Henry Middleton
Lelaki kacak dan menawan tidak lain dan tidak bukan ialah Sir Henry Middleton! Ya, guru baru Bahasa Inggeris di SMK Ayer Dalam. Beliau mempunyai banyak keghairahan untuk pengajaran dan merangkumi cabaran-cabaran baru. Dia dapat bersama-sama dengan pelajar kerana mempunyai sifat mesra dan mudah didekati. Mr. Os sebagai Pak Sham
Selaku Tukang Kebun, Tukang Cuci di SMK Ayer Dalam.Muhammad Akhmal Mohamad Nazri sebagai Jibam/Jamil
Pernahkah anda bertemu Jibam? This cute and dorky dude merupakan ketua kelas 3 Merah boleh menjadi agak kekok dan cenderung kemalangan. Walaupun dia biasanya memberitahu jenaka tempang, dia benar-benar ingin menjadi seperti Raja Lawak.
(Lawak paling best Jibam - 'Why six afraid of seven?'..hehe.. )


Addy Ashraf sebagai Shafiq
Dunia beliau adalah semua tentang makanan, tidur dan bola sepak. Suatu hari nanti, beliau berharap untuk menyertai Harimau Malaya untuk mempunyai kerjaya sebagai pemain bola sepak. Beliau dikenali untuk menjadi practical joker  di kalangan kawan-kawannya.


Tan Teong Sik sebagai See Yew Soon
Lihat Yew Soon aka SYS mempunyai banyak peminat gadis di luar sana ... Ahaha ini budak Cina yang kacak adalah versi muda David Teo, memiliki kemahiran keusahawanan yang baik. Beliau sentiasa mengambil setiap peluang untuk menjual barangan. Ameer Sharif sebagai Farouk

Ahmad Ezzrin Loy sebagai Faiz

Faiz ialah ‘mat rock’ dalam kelasnya dan saudara kembar Faiza. Perangainya kekok sikit. Dia suka menyakat Shafiq hingga Shafiq naik angin! Dia juga kaki relaks dan gemar memetik gitar.

Nurul Ezlisa Loy sebagai Faiza
Faiza, berkembar Faiz. Kuat dan sukar, Faiza cenderung untuk mendapatkan perlindungan abangnya kerana dia berfikir bahawa dia terlalu geeky berbanding dengan lelaki lain. Faiza mempunyai cinta untuk haiwan dan berharap untuk menjadi doktor haiwan satu hari. Beliau sangat rapat kepada Anusha dan mereka menganggap diri mereka 'bff'.

 Kaameshaa Ravindran sebagai Anusha
Anusha adalah rakan Faiza yang terbaik. Dia pergi ke sekolah setiap hari dengan membawa bekalan makanan. Anusha sering mewujudkan rasa ingin tahu mengenai semua orang apakah makanan yang sedap, pasti dia akan membawanya setiap hari. Beliau boleh menjadi agak pelupa kadang-kadang!


Izara Aisyah sebagai Azlin
Siapakah gadis itu?Na, na, na, na ... Azlin gadis itu. Ya, dia adalah gadis yang paling popular di SMK Ayer Dalam! Boleh menjadi sedikit genit dan menjadi perhatian, tetapi dia sebenarnya tidak yakin dengan diri sendiri. Lynn panggilan manjanya, mahu menjadi superstar suatu hari nanti. Kawan baiknya, Mazlee, telah berjanji untuk menjadi pereka fesyennya.


Mohd Zhafir Muzani sebagai Mazlee
Raja gosip sekolah, Mazlee! Beliau suka memberi pendapat dan tidak pernah berhenti berkongsi pandangan beliau. Mari gosip dengan Mazlee! (Oh My Gucci!)


Jangan lupa menonton Oh My English setiap hari Ahad jam 10.00 pagi di Astro TVIQ (saluran 610). Oh My English!
 
 Happy Watching All ! 

=)
p/s: Tolong Click kat bawah ni jap.. =)Credit - Many thanks to!  : 

1. http://www.facebook.com/OhMyEnglish
2. http://www.astro.com.my/ohmyenglish/
3. http://www.youtube.com/OhMyEnglishTVIn Category :
author
About The Author Recipe & tips extracted from Nutritionists' Choice Cookbook, courtesy of Nutrition Society of Malaysia; to view the entire book, visit www.nutriweb.org.my. Facebook and Twitter

0 comments

Post a Comment